Archive

Врати се на почетна
Македонија

Бискупот Стојанов го прими Секретарот на Конгрегацијата за Источни Цркви архиепископот Васил

Во Скопје на 30 април 2016 година, Скопскиот бискуп и Апостолскиот егзарх во Македонија монс. д-р Киро Стојанов го прими секретарот на Конгрегацијата за Источни Цркви

Ватикан

Во Ватикан се одржа конференција за регенеративна медицина

„Напредок на регенеративната медицина и нејзиното влијание врз културата“ е темата на меѓународната конференција која се одржа овој викенд во Ватикан.

Ватикан

Наместо отпор на изненадувањата послушност на Светиот Дух

И денес во Црквата како и порано постојат отпори за изненадувањета на Светиот Дух пред новите ситуации, но тој ни помага да победиме и да одиме напред, сигурни во Исусовиот

Македонија

Струмица: Во Година на милосрдието со Деветница на Божјото милосрдие

Во Јубилејната година на милосрдието, младите од парохијата Свети Иван Крстител – Струмица на Велики Петок, 29 април 2016 година започнаа со Деветница на Божјото милосрдие,

духовнитекстови Размислување Свет

Велика Сабота: Земјата се обви во голем молк и осаменост

Тогаш подземјето трепереше и Адам во лицето негово се препозна самиот себе

Ватикан

Папата: Љуби го ближниот по примерот на добриот Самарјанин

Немој да ги класифицираш другите за да видиш кој ти е ближен, а кој не. Можеш да му станеш ближен на секој човек во потреба кој ќе го сретнеш, ако

Македонија

Велики Четврток во Струмица

На Велики Четврток, 28 април 2016 година во катедралата „Успение на Пресвета Богородица“ во Струмица, Н.В.П. монс. др. Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија

Македонија

Концерт на октетот “Sursum corda” во Скопската катедрала

Октетот “Sursum corda” при Католичкиот богословски факултет во Ѓаково, Хрватска, престојуваше во Македонија од 22 до 25 април, каде во склоп на одбележувањето на 20 годишнина

Македонија

Бискупот Киро Стојанов го прими претставникот на Фондацијата Конрад Аденауер

На 26 април 2016 во просториите на бискупскиот ординаријат во Скопје бискупот Стојанов го прими претставникот на Фондацијата Конрад Аденауер во Македонија г-дин Јоханес Реј.