Tag "духовна обнова"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Во Радово се одржа духовна обнова за свештениците

Во понедленик 6 ноември 2023 година во парохијата „Свети Пророк Илија“ во Радово се одржа духовна обнова за свештениците од Скопска бискупија и Струмичко – Скопска епархија, на која присуствуваше

Вести Македонија

Во Радово се одржа духовна обнова за свештеници

Во понеделник 3 април 2023 година во просториите на парохијата „Свети Пророк Илија“ во Радово се одржа духовна обнова за свештениците од Струмичко – скопската епархија, која ја предводеше Н.В.П.

Вести Македонија

Гевгелија: Духовна обнова на Сестрите Евхаристинки

Во сабота 11 март 2023 година во манастирот „Пресвето Срце Исусово“ во Гевгелија – единствениот манастир кој што е останат уште од времето на основателите на Сестрите Евхаристинки, о. Јосиф

Вести Македонија

Епископот Стојанов: Да бидеме плодородни во духовните звања

Во Скопје се одржа духовна обнова за Бога посветените лица од Скопска бискупија и Струмичко- скопска епархија, а по повод Денот на Бога посветените лица

Вести Македонија

Духовна обнова на свештениците од Струмичко – скопската епархија

Во понеделник 11 април 2022 година во просториите на парохијата „Свети Кирил и Методиј“ во Петралинци се одржа редовна духовна обнова за свештениците од Струмичко – скопската епархија, на која

Вести Македонија

Бискупот Стојанов ја предводеше духовната обнова за сестрите Евахристински во Гевгелија

На 15 март 2022 година Сестрите Евхаристинки од Провинцијата на Божјото провидение во манастирот Пресвето Срце Исусово во Гевгелија ја имаа својата редовна месечна духовна обнова.

Вести Македонија

Духовна обнова за свештениците од Струмичко – скопската епархија

Во просториите на парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала во четврток 30 декември 2021 година се одржа духовна обнова за свештениците од Струмичко – скопската епархија, на која

Вести Македонија

Во Радово се одржа духовна обнова за свештениците од Струмичко – скопската епархија

Во вторник 30 ноември 2021 година во просториите на парохијата „Свети пророк Илија“ во Радово се одржа духовна вежба за свештениците од Струмичко – скопската епархија, на која присуствуваше и

Вести Македонија

Секирник: Духовна обнова за свештеници

Во четврток 22 април 2021 година во просториите на парохијата „Свети Никола Чудотворец“ во Секирник, а во пресрет на Страсната седмица и празникот Воскресение Христово се одржа духовна обнова за

Вести Македонија

Духовна обнова за сестрите Евхаристинки

Во сабота 13 март 2021 година, пред почетокот на Велигденскиот пост се одржа духовна средба за сестрите Евхаристинки во Скопје, која ја водеше Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов. За време