Tag "дрога"

Врати се на почетна
Вести Свет

Бразилските епископи против неограничена употреба на марихуаната

По предлогот на некои бразилски политичари да се одобри поширока употреба и неограничена употреба на марихуана на целата територијата на Бразил, многу повеќе од медицински цели, Бразилската епископска конференција во

Ватикан Вести

Ангел Господов: Божјата големина лекува од дрога и празноверие

Можеме да бидеме сигурно во Божјата љубов и покрај своите гревови и слабости – истакна папата Фрањо за време на молитвата Ангел Господов во недела 11 март 2018 година,

Ватикан Вести

Папата: Зависноста од дрога е нов вид на ропство

Зависноста од дрога е „нов вид на ропство“ и „рана на нашето општество“, а против неа треба да се бориме со образование и рехабилитација

Свет

Светиот Престол се противи на легазлизација за дрогата

Семејството игра суштинска улога во борбата против зависностa од дрога, и борбата против овој проблем не треба да биде со либерализација на употребата на наркотици”.

Ватикан

Дрогата не се победува со дрога

Дрогата не се победува со дрога, туку со ефективна превенција – истакна кардинал Пиетро Паролин, Папски државен секретар, во проповедта на божиќната јубилејна Литургија која ја служеше

Ватикан

Папата: Современите облици на ропство се полоши од минатите

Во светскиот економски систем во кој владее профитот се развија нови облици на ропство кои во одредена смисла се полоши и понехумани од минатите – предупреди Светиот Отец во говорот