Tag "Грег Бурке"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Програмата за посетата на Папата на балтичките држави

Директорот на канцеларијата за печат на Светиот Престол, Грег Берк, на прес-конференција во Ватикан ја презентира програмата за посетата на Папата на балтичките држави од 22 до 25 септември. Папата

Ватикан Вести

Папата: Да се молиме за сите семејства во светот

На прес конференција за новинарите на 21 август 2018 година Грег Бурке директор на Канцеларијата за печат на Светиот Престол, ја презентира програмата за посетата на папата Фрањо на Ирска,

Ватикан Вести

Папата Фрањо во срцето на Амазонија

За прв пат еден Папа ќе ја посети Амазонија. Тоа ќе се случи за време на 22 Aпостолско меѓународно патување на папата Фрањо во Перу и Чиле од 15 до

Ватикан Вести

За Папата реформа е создавање на менталитет на служење

Директорот на канцеларијата за печат на Светиот Престол, Грег Бурке одржа брифинг

Вести Свет

Светиот Престол е загрижен за кинескиот епископ Зумин

Светиот Престол со голема загриженост го следи случајот со кинескиот епископ Петар Ша Зумин,

Ватикан Вести

Грег Бурке за посетата на Папата во Фатима

„Со Марија, поклоничка на верата и мирот” гласи мотото на Апостолска посета на папата Фрањо

Ватикан Вести

Кардинал Кох: Папата е многу задоволен од Шведска

За значењето на посетата на Папата на Шведска по повод 500 годишнина од реформацијата кардинал Курт Кох претседател на Папскиот совет за промовирање единство на христијаните

Ватикан

Папата ги поздрави новинарите во авионот

Светиот Отец кратко ги поздрави новинарите акредитирани при Светиот Престол кој го придружуваат патувањето во Грузија и Азербејџан. Новиот директор на Канцеларијата за печат на Светиот Престол Грег Бурке

Ватикан

Бурке: Посетата на Папата на Асизи фокусирана на милосрдието

Во целост фокусирано на милосрдието и прошката; кратко но многу силно – така новиот директор на Канцеларијата за печат на Светиот Престол Грег Бурке ја опиша посетата на Папата на

Ватикан

Разговор со директорот на Канцеларијата за печат, Грег Бурке

Разговор со новоименуваниот Директор на Канцеларијата за печат на Светиот Престол, лаикот Грег Бурке. Грег е изненаден, возбуден и малку исплашен