Tag "Галатјаните"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Живот во Духот е возможен само во слобода

Папата Фрањо на Генералната аудиенција во среда 10 ноември 2021 година ја заврши серијата катехези за Посланието до Галатјаните, истакнувајќи дека почесто треба да го повикуваме Светиот Дух во секојдневниот

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Животот со Духот е полн со благост, трпение и молитва

На Генералната аудиенција одржана во салата Павле VI. на 3 ноември 2021 година папата Фрањо продолжи да размислува за Посланието до Галатјаните и истакна дека Бог е секогаш посилен од

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Во името на Исус не може да се биде присилен

Продолжувајќи ја катехезата за Посланието до Галатјаните, папата Фрањо на 6 октомври 2021 година, со присутните во салата Павле VI. зборуваше за христијанската слобода.

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Еднаквоста во Христа ги надминува разликите

Продолжувајќи ја катехезата за Посланието до Галатјаните, папата Фрањо во средата, 8 септември 2021 година, на Генералната аудиенција потсети дека сме Божји деца и дека добивме нов живот преку крштевањето

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Светоста доаѓа од Светиот Дух

На Генералната аудиенција во среда 1 септември 2021 година, папата Фрањо предупреди на крутоста зад која секогаш стои нешто лошо и потсети дека светоста доаѓа од Светиот Дух.

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Почитувањето на законот мора да доведе до вера во живиот Христос

Размислувајќи за улогата на Законот и заповедите за христијаните на Генералната аудиенција во среда 18 авгут 2021 година, врз основа на Посланието на Апостол Павле до Галатјаните, Светиот Отец истакна

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Бог ги менува нашите животи за да нè научи да го навестуваме Евангелието

Во втората катехеза посветена на Посланието до Галатјаните, одржана на Генералната аудиенција во среда 30 јуни 2021 година, Папата зборуваше за животот на Свети Павле и потсети дека Господ ја

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Да не бидеме крути чувари на вистината, туку навестители на Христос, кој ослободува

По серијата катехези посветени на молитвата, папата Фрањо во среда 23 јуни 2021 година на Генералната аудиенција, која се одржа во дворот Свети Дамас, започна да размислува за содржини кои