Tag "видео-порака"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Светиот Отец: Богородица Лурдска нека ни ги отвори срцата за средба

Папата Фрањо во петок 11 февруари 2022 година испрати видео порака до католичките верници во Аргентина кои го слават празникот на Пресвета Богородица Лурдска во светилиштето посветено на неа во

Ватикан Вести

Папата повикува на вакцинирање против Ковид-19

Во среда на 18 август папата Фрањо упати видео порака во која сите ги повикува на вакцинирање против коронавирусот.

Ватикан Вести

Папата Фрањо ги повика латиноамериканските посветени лица на радосно сведочење

Папата Фрањо упати видео-порака до конференцијата на монасите и монахињите на Латинска Америка и Карибите во која ги повикува да бидат радосни и Евангелието да го вкоренуваат во локалните култури.

Ватикан Вести

Папата: Љубовта е конкретна, може да го промени светот

Во видео порака упатена до „Движењето Иван 17“ чиј членови се собраа на духовна обнова, папата Фрањо ги потсети дека сме деца на ист Отец, независно од потеклото и националноста,

Ватикан Вести

Папата: Моделите на здравствените системи да бидат отворени за сите

Во видео порака до учесниците на меѓународната конференција одржана со наслов „Истражување на умот, телото и душата“ папата Фрањо ја нагласува важноста на интердисциплинарното истражување за подобро разбирање на нашата

Ватикан Вести

Папата: Вирусот на индивидуализмот нѐ прави рамнодушни за страдањето на другите

Со духот на праведноста и заедништвото можеме да ги победеме нашите индивидуалности и да го промовираме општото добро – истакна папата Фрањо во видео пораката по повод иницијативата „Vax Live

Ватикан Вести

Видео порака на Папата: Популизмот е насочен против народот

Папата Фрањо на 15 април 2021 година испрати видео порака до учесниците на интернет-конференцијата во Лондон на тема „Политика вкоренета во народот“, залагајќи се повторно за политика што ќе служи

Ватикан Вести

Папата до филипинските верници: Многу страдавте, но благодарение на верата секогаш одново се подигнувате

По повод 500 години евангелизација на Филипините папата Фрањо на верниците им упати видео порака во која им се заблагодарува за тоа што знаеле да го даруваат она што бесплатно

Ватикан Вести

Папата упати порака до поклониците во Лухан

По повод 40. поклонение на Богородица од Лухан во Центенариј, на југозападот од Аргентина, папата Фрањо упати видео порака до поклониците во која истакнува дека во време на пандемија е

Ватикан Вести

Видео порака: Во тишината на нашите градови ќе одекне воскресното Евангелие

Во петок 3 април 2020 година, папата Фрањо објави видео порака за Страстната седмица во која меѓу другото повикува да се покаже „нежност кон оние кои страдаат, кон децата, кон