Tag "видео-порака"

Врати се на почетна
Ватикан

Видео порака на Папата: Грижа за создаденото

Да се грижиме за создаденото, затоа што го имаме примено како дар, кој треба да се култивира и штити за идните генерации – е општата молитвена накана на Папата за

Ватикан

Папата: Во секој брат и сестра да го откриеме Исусовото лице

Една недела пред апостолската посета на Латинска Америка папата Фрањо на народот во Еквадор, Боливија и Парагвај упати видео-порака во која им ја изразува својата близина и добродушност.

Ватикан

Папата упати видео порака за патувањето во Сараево

Пред своето доаѓање во Сараево на 6 јуни 2015 година папата Фрањо упати видео порака која што ја пренесуваме во целост.

Ватикан

Папата во видео-порака за отвoрањето на Светската изложба во Милано: ЕКСПО е можност за глобализација на солидарноста

На 1 мај 2015 година, за отворањето на Светската изложба ЕКСПО во Милано Папата директно испрати видео-порака, во која побара човештвото

Ватикан

Папата Фрањо: Христијанинот би требало да клекне пред сиромавиот

Римската Црква сè повеќе наликува на мајка, внимателна и грижлива за слабите – беше желбата на Папата која ја изрази преку видео-порака испратена до римскиот Каритас,