Tag "богопосветени лица"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Бискупот Стојанов ги прими богопосветените лица од градот Скопје

На 22 декември 2022 година, во бискупската резиденција во Скопје, претставници на Богопосветените лица од градот Скопје го посетија Скопскиот бискуп и Струмичко – скопскиот епарх монс. д-р Киро Стојанов

Ватикан Вести

Папата до богоспосветените лица: Ширете ја евангелската радост

Последниот ден од посетата на Папата на Бахреин недела 6 ноември 2022 година, започна со средба и молитвата Ангел Господов со оние кои го посветија својот живот на Господа. Светиот

Ватикан Вести

Мадагаскар: Папата се сретна со свештениците

На крајот од апостолската посета на Мадагаскар, папата Фрањо се сретна со свештениците, монасите и монахињите, со богопосветените лица и со семинаристите, и ги поттикна да не дозволат да им

Вести Македонија

Средба на бискупот Стојанов со Богопосветените лица од Скопје

На 23. декември 2017 година, Богопосветените лица од градот Скопје го посетија Скопскиот бискуп

Вести Македонија

Честитики од Богопосветените лица до бискупот Стојанов

На 9 април 2017 Цветници, Богопосветените лица кои делуваат во градот Скопје го посетија Скопскиот

Ватикан Вести

Што им кажа Папата на богопосветените лица во Милано?

Во познатата готска миланска катедрала, папата Фрањо се сретна со свештенството

Вести Македонија

Духовна средба на богопосветените лица во Петралинци

На 8 октомври 2016 година во католичката црква „Свети Кирил и Методиј“ во Петралинци се одржа Трета духовна средба на богопосветените лице

Македонија

Радово: Духовна обнова за Богопосветени лица

Во сабота на 28 мај 2016 во Радово беше одржана – Духовна обнова за Богопосветени лица. Тоа беше втора средба во Јубилејната Година на Милосрдие,