Archive

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата повика на молитва за мир во Македонија

На почетокот на пладневниот наговор, на 30 април 2017 година, Светиот Отец ги повика собраните верници на молитва за сите земји кои поминуваат низ сериозни тешкотии, посебно спомнувајќи ја Република

Ватикан Вести

Средба на Папата со клерот и богопосветените лица од Египет

Колку повеќе сме вкоренети во Христос, толку повеќе сме живи и плодни!

Ватикан Вести

Папата во Каиро: Љубовта е силата на верникот

На стадионот на пероферијата од градот Каиро, папата Фрањо на 29 април 2017 година

Ватикан Вести

Говорот на Папата Фрањо на универзитетот Ал-Азхар

Сите заедно да кажеме одлучно и јасно „Не!“ на секој облик на насилство, освета и омраза кои

Ватикан Вести

Мирот е Божји дар, но и труд на луѓето

Цивилизацијата не може да се гради ако не се отфрли секоја идеологија на зло и насилство

Ватикан Вести

Светиот Отец пристигна во Египет

Светиот Отец во петок 28 април 2017 година пристигна во Египет како поклоник на мирот.

Вести Македонија

ПОВИК НА МОЛИТВА ЗА МИР ВО МАКЕДОНИЈА!

По повод актуелните случувањa Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија упати Повик на молитва за мир во Македонија, кој го пренесуваме во целост: —————————–

Ватикан Вести

Папата: Мисијата е главна задача на Католичка акција

Мисијата не е една од бројните задачи на Католичка акција, туку тоа е нејзината главна задача

Uncategorized

Папата: Човештвото има потреба од сведоци на Евангелието

Денешниот свет, кој толку често е растргнат од насилство, алчност и рамнодушност има потреба од нашето сведоштво на евангелската порака за надеж во откупителската и помирувачката моќ на Божјата љубов

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Христијанинот е сведок на послушноста

„Повеќе треба да Му се покоруваме на Бога, отколку на луѓето.”