Archive

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо на молитвено бдение за „новите маченици“

На 22 април 2017 година попладне папата Фрањо во римската базилика Свети Вартоломеј

Вера Духовност

Празник на Божјото Милосрдие

Црквата во Неделата после Воскресението го слави празникот на Божјoто Милосрдие.

Вера Духовност

Томина Недела

Осмиот ден од Христовото Воскресение, кога Исус воскреснатиот на исто место повторно доаѓа

Ватикан Вести

Папа на мирот во Египет за мир

Во Египет со големо нетрпение се очекува доаѓањето на папата Фрањо, кој земја ќе ја посети на 28 и 29

Вести Македонија

Поклонение на сестрите Евхаристинки во Солун

На 20 април 2017 монашката заедница на сестрите Евхаристинки во организација на својата

Вести Македонија

Католици.мк објави повеќе од 500 проповеди на Папата од Света Марта

Повеќе од 500 утриснки проповеди одржа папата Фрањо досега во неговиот понтификат.

Ватикан Вести

Малите пастири од Фатима ќе бидат канонизирани на 13 мај

Малите пастири од Фатима, Фрањо и Јацинта Марто ќе бидат прогласени за светци на 13 мај 2017

Ватикан Вести

Бројот на католици е зголемен во Африка, а намален во Европа

Папскиот статистички годишник информира дека католиците во светот се 1.285 милиони. Но Европа веќе не е татковина на христијанството.

Вести Свет

Патријархот Вартоломеј I ќе се сретне со Папата во Египет

Патријархот Вартоломеј I на 28 април 2017 година во Египет ќе се сретне со папата Фрањо