Archive

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Кардиналскиот совет дискутираше за евангелизацијата

Кардиналскиот совет од девет кардинали, кои заедно со Папата разговараа за реформите во Куријата, оваа седмица покрај другото зборуваа и за некои ватикански институции, кои се во служба на евангелизацијата,

Ватикан Вести

Јас сум со вас до свршетокот на светот

Нашиот Бог не е отсутен, далечен Бог кој се наоѓа во некое далечно небо, туку е „силно вљубен

Вести Македонија

Бискупот Стојанов го прими новиот амбасадор на Иран

На 26 април 2017 година Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, монс. д-р Киро Стојанов

Ватикан Вести

Папата: Евангелието треба да се навестува понизно

Евангелието треба да се навестува понизно, надминувајќи го искушението на горделивоста

Ватикан Вести

Папата преку видео порака се обрати до египетскиот народ

На нашиот свет му се потребни градители на мостови на мирот, дијалогот, братството, правдата

Вести Македонија

Евангелизација на плоштадот „Гоце Делчев“ во Струмица

Од 23 април до 21 мај 2017 година со почеток во 16.00 часот на плоштадот Гоце Делчев – Струмица

Вести Свет

Патријархот Вартоломеј во посета на екуменската заедница Тезе

„Една посебна посета”, така екуменската заедница на Тезе ја објави претстојната и прва посета

Ватикан Вести

Грег Бурк: Папата во Египет нема да користи блиндиран автомобил

Постојат три главни причини за Апостолската посета на Папата на Египет:

Ватикан Вести

Папата: Христијанската вера е конкретна

Нашата вера и работите кои се однесуваат на нашата вера се конретни, како што е конкретно

Ватикан Вести

Папата: Милосрдието е клучот за живот со вера

Да не заборавиме дека милосрдието е клучот за живот со вера и конкретен облик преку кој