Archive

Врати се на почетна
Вести Свет

Кардинал Тагле: Евангелието да се навести на перифериите

„Прифаќањето на предизвицте на мисионерската духовност,“ на таа тема кардинал Луис Антонио

Ватикан Вести

Писмо од папата Фрањо до Папскиот католички универзитет во Перу

Треба да се оди напред заедно и обединети, за да бидете училиште на човештвото и центар

Ватикан Вести

Папата до свештениците: Бидете слободни деца Божји

Ѓаволот секогаш се вовлекува преку џебовите, а кариеризмот е вистинска зараза за Црквата – истакна Папата во говорот до заедницата на Папскиот шпански колегиум „Сан Хозе“, кои ги прими по

Ватикан Вести

Папата: Семејството продолжува да биде радосна вест за светот

Семејството втемелено на заедништво на маж и жена кое е отворено за животот во сите негови стадиуми

Ватикан Вести

Професорката Пелетиер ги подготви размислувањата за Крстниот пат во Колесеумот

Размислувањата за Крстниот пат на Велики Петок во римскиот Колеосеум оваа година

Ватикан Вести

Папскиот совет за нова евангелизација надлежен за светилиштата

На 1 април 2017 година со Мото Проприо на Папата со наслов: „Sanctuarium in Ecclesia“,