Tag "Слово за живот"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Слово за живот за септември 2018

„Со смиреност примете го насаденото слово, кое може да ги спаси душите ваши“ (Јаков 1,21)

Вера Духовност

Слово за живот, август 2018

„Со вечна љубов те засакав и затоа пристапив кон тебе со милост.“ (Јеремија 31,3)

Вера Духовност

Слово за живот, јули 2018

„Доста ти е Мојата благодат, бидејќи Мојата сила наполно се покажува во слабоста” (2 Кор 12,9)

Вера Духовност

Слово за живот за месец јуни 2018

„Блажени се миротворците, зашто тие ќе се наречат синови Божји!“ (Матеј 5,9)

Вера Духовност

Слово за живот, мај 2018

„А плодот на Духот е: љубовта, радоста, мирот, долготрпеливоста, добротата, милосрдноста, верата, кротоста, воздржливоста.“ (Галатјаните 5,22)

Вера Духовност

Слово за живот, април 2018

„Вистина, вистина ви велам: Кој верува во Мене има живот вечен.“ (Иван 6,47)

Вера Духовност

Слово за живот за март 2018

„Покажи ми ги, Господи, патиштата Твои и научи ме да врвам по патеките Твои.“ (Псалм 24, 4)

Вера Духовност

Слово за живот, февруари 2018

„На жедниот ќе му дадам Јас од изворот на жива вода дарум.“ (Откровение 21,6)

Вера Духовност

Слово за живот – август 2017

„Добар е Господ спрема сите, и Неговите штедрости се во сите Негови дела“ (Псалм 144,9)

Вера Проповеди

Слово за живот – јули 2017

„Дојдете при Мене сите изморени и обременети и Јас ќе ве успокојам“ (Матеј 11,28)