Tag "сестри Евхаристинки"

Врати се на почетна
Сведоштва

85 години од смртта на отец Јосиф Алоати

По повод 85 годишнината од смртта на отец Јосиф Алоати, Католици.мк во соработка со Сестрите Евхаристинки, Ви претставува видео кое го пренесува писмото со датум 30 октомври 1879 година, кое

Вера Духовност

Упатете се на духовно патување заедно со сестра Еврозија Алоати

По повод 3 февруари, денот кога сестра Еврозија Алоати, основателката на општеството на сестри Евхаристинки,

Вера Сведоштва

Мојата историја: Бог и Јас

По повод празникот Сретение Господово и Светскиот ден на посветениот живот, како и 130 годишнината од тргнувањето на сестра Еврозија Алоати

Вести Македонија

Духовна обнова за девојки во Радово

Во организацијата на општеството на Сестрите Евхаристинки на 15 и 16 септември 2017 година,

Вести Македонија

Духовни вежби за сестрите Евхаристинки

Од 8 до 13 мај 2017 година во сестринската куќа во парохијата „Свети Пророк Илија“

Вера Духовност Сведоштва

Екслузивно интервју на Католици.мк со сестра Еврозија Алоати

Со ова претпоставено интервју на Католици.мк со сестра Еврозија Алоати, основателката

Вера Сведоштва

Сестра Еврозија: Ние сме невести на Исус Кој посака да биде сиромав

По примерот на благиот наш Исус кој низ својот земен живот ја сакал и ја практикувал

Вера Сведоштва

Сестра Еврозија: Молете се за душите во чистилиштето

Сестра Марија Христина Исусова, како добра христијанка, го гледала својот ближен и во светите души

Вера Сведоштва

Како настанала монашката заедница на сестрите Евхаристинки?

Во една беседа, одржана пред сестрите Евхаристинки во 1902 година во селото Паљурци, Македонија