Tag "Радово"

Врати се на почетна
Македонија

Најава: Свети Илија во Радово

Во чест на небесниот заштитник на Парохијата Радово – Свети Пророк Илија – во понеделник, 01 август во 18.30 часот ќе се служи Велика Вечерна, со Литија на која ќе

Македонија

Апостолскиот егзархат во Македонија доби нов свештеник

Во недела, 17 јули 2016 година, на Архиерејската литургија во парохиската црква Свети Пророк Илија во Радово, Неговото Високо Преосвештенство монс. д-р Киро Стојанов

Македонија

Прво Причастие во Радово

Во недела 26 јуни 2016 година на Архиерејската света Литургија која ја предводеше Неговото Високо Преосвештенство д-р Киро Стојанов во сослужение со домашниот парох отец Зоран И. Стојанов,

Македонија

Во капелата на Блажена Мајка Тереза се служеше Мајска Набожност

Во понеделник, 30 мај 2016 година во капелата на Блажена Мајка Тереза во Радово се служеше молебен до Пресвета Богородица. Во присуство на бројни верници побожноста ја предводеше о. д-р

Македонија

Мајска набожност во капелата на Марија од Назарет

Во сабота 28 мај 2016 Мајската набожност во парохијата Радово се одржа во капелата на Марија од Назарет, а Молебенот во чест на Пречиста Дева Марија го предводеше парохот о.

Македонија

Радово: Духовна обнова за Богопосветени лица

Во сабота на 28 мај 2016 во Радово беше одржана – Духовна обнова за Богопосветени лица. Тоа беше втора средба во Јубилејната Година на Милосрдие,

Македонија

Марија од Назарет пристигна во Македонија

Во недела 15 мај 2016 година бројни верници од парохијата „Свети Пророк Илија“ – Радово, заедно со своите свештеници на граничниот премин Ново Село ја преземаа статуата на Марија од

Македонија

Духовни вежби на сестрите Евхаристинки

Од 8 до 14 мај 2016 година сестрите Евхаристинки од провинцијата „Божјо провидение“ во Македонија одржаа духовни вежби, кои ги водеше дон Паво Шеќерија,

Македонија

Караванот Католици.мк во Радово

Караванот Католици.мк во среда 6 април 2016 година присуствуваше во парохијата Свети пророк Илија – Радово, каде на присутните верници им беше