Tag "писмо"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата до римските свештеници: Во бурата не го напуштивте стадото

Во писмото упатено до римските свештеници папата Фрањо спомнува за бројните рани кои ги предизвика пандемијата. Како свештеничка заедница не бевме надвор од таа реалност и не гледавме од прозорецот,

Ватикан Вести

Писмо на Папата до свештениците

Папата Фрањо испрати писмо до свештениците по повод 160-годишнината од смртта на парохот од Арс, чиј празник се слави на 4 август. Во писмото, Папата изразува поддршка, близина и охрабрување

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Братството го победува насилството на оние кои богохулно го користат Божјото име

По повод 25 годишнината од атентатот извршен во седиштето на Здружението на израелска заемна помош во Аргентина, Папата упати писмо до здружението. Поминаа 25 години од таа трагедија – напиша

Вера Духовност

Велики Петок: Писмо од Исус до тебе

За тебе кој не веруваш секогаш дека Јас сум покрај тебе, кој ме гледаш, а не можеш да ме видиш и понекогаш губиш надеж да ме сретнеш.

Ватикан Вести

Папата се заблагодари на аргентинскиот народ

Папата Фрањо упати писмо до аргентинскиот народ во кое се заблагодарува на своите сонародници на добрите желби по повод петгодишнината од неговиот понтификат.

Ватикан Вести

Ватикан ја потврди науката за спасение како одговор на културните промени

Во писмото насловено „Placuit Deo“, упатено до епископите на Католичката Црква, Конгрегацијата за наука на верата размислува за некои аспекти на христијанското спасение.

Ватикан Вести

Писмо на Папата до големиот имам на унивезитетот Ал-Азхар

По повод меѓународната конференција за поддршка на Ерусалим, одржана на 17 и 18 јануари 2018 година на унивезитетот „Ал-Азхар“ во Каиро, папата Фрањо испрати писмо до големиот имам на тој

Ватикан Вести

Папата одговори на писмо од деветгодишно момче

Деветгодишниот Андреја беше сигурно најсреќното момче во моментот кога дозна дека доби писмо од папата Фрањо. Малото момче во едно писмо најпрво му раскажува на папата Фрањо за неговата Прва

Ватикан Вести

Папата со порака до учесниците на „Марш за живот“ во Париз

Папата Фрањо срдечно ги поздравува учесниците на „Марш за живот“ кој во недела на 22 јануари 2017

Ватикан Вести

Папата: Не плашете се да го слушате Духот кој ви предлага храбри избори

Не плашете се да го слушате Духот кој ви предлага храбри избори – порача папата Фрањо на младите