Tag "Парохиски Каритас"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Парохискиот Каритас од Богданци донираше користена облека на ЈУ „СЗ Демир Капија“

Парохискиот Каритас при парохијата „Свети Кирил и Методиј“ од Богданци на 25 јануари 2018 година ги предаде собраните алишта на ЈУ Специјалниот завод – Демир Капија.

Македонија

Струмица: Креативна работилница за деца

Волонтерите од Парохискиот Каритас „Свети Иван Крстител“ – Струмица со децата од веронауката на 24 април 2016 годинаво парохиските простории организираа креативна работилница

Македонија

Штип: Парохискиот Каритас обезбеди пакети со храна за ромски семејства

На 8 април, Светскиот ден на ромите Парохиски Каритас – Штип преку Македонски Каритас обезбеди пакети со прехранбени производи за најранливите ромските семејства,

Македонија

Парохискиот Каритас „Свети Иван Крстител“ во посета на пациентите во болницата за неврологија и психијатрија во Струмица

Во пресрет на празник Рождество Христово Парохискиот Каритас при парохијата Свети Иван Крстител – Струмица

Uncategorized

Струмица: Работилница на Каритас во Струмица

На 10 декември 2015 година во просториите на парохијата Свети Иван Крстител – Струмица се одржа работилница организирана од Македонски Каритас поврзана со волонтерството во парохиите.

Македонија

Во Петралинци се одржа предавање за Каритас

На 5 јули во парохиската сала при парохијата Свети Кирил и Методиј – Петралинци, на покана од парохот о. Ѓорги Појразов, беше одржано предавање на тема:

Македонија

Во Нова Маала се одржа предавање за Парохиски Каритас

Во недела 21 јуни 2015 година во  парохиската сала во Нова Маала богословот Спасе Спасов,координатор во Македонски Каритас одржа предавање на тема: Парохиски Каритас: потреба и предизвик.

Македонија

Струмица: Парохиски Каритас – потреба и предизвик

Во склоп на парохиските активности планирани во пасторалната година во црквата „Свети Иван Крстител“ – Струмица во сабота 30 мај 2015 година богословот Спасе Спасов,

Македонија

Јас сакам Радово да е чисто – Сакаш ли и ТИ

Проектот – Јас сакам Радово да е чисто – Сакаш ли и ТИ?! е дел од зафатот кој од крајот на 2014 година го спроведува Парохиски Каритас Радово, како „Развивање