Tag "Македонски Каритас"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Бискупот Стојанов со сретна со Харолд Фугер претставник на Федералното Министерство за социјални работи и здравство на Австрија

На 23 септември 2021 година Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко – скопски епарх, а воедно и претседател на Македонски Каритас, оствари средба со г-дин Харолд Фугер,

Вести Македонија

Хуманитарна акција по повод „Денови на Света Мајка Тереза“

На 1 септември 2021 година со благослов на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, а во рамките на „Денови на Света Мајка Тереза“, кои што траат од 1–5 септември, започна хуманитарна

Вести Македонија

Кардинал Винко Пулиќ го посети Македонски Каритас

Во попладневните часови на 22 август 2021 година Н.Е. кардинал Винко Пуљиќ, во придружба на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, претседател на Македонски Каритас, оствари средба со директорот Паво Шекерија

Вести Македонија

Во Капелата на Каритас во Скопје прославен празникот „Посета на Блажена Девица Марија“

На 31 мај 2021 година, на празникот „Посета на Блажена Девица Марија кај Елисавета“, според Грегоријанскиот календар, во капелата на Каритас во Скопје, која е посветена на Марија од Назарет,

Вести Македонија

Македонски Каритас учествуваше на Регионалната конференција на Каритас Европа

Регионалната конференција на Каритас Европа, која што требаше да се одржи во Андора, поради пандемијата со Ковид-19 оваа година се одржа виртуелно од 11-12 мај. На онлајн конференцијата учество зедоа

Вести Македонија

Амбасадорот на Словенија во посета на центарот Мајка Тереза во Гевгелија и Едукативниот центар во Сарај

На 25 март 2021 година директорот на Македонски Каритас дон Паво Шекерија и амбасадорот на Република Словенија Н.Е. г-дин Милан Предан го посетија центарот Мајка Тереза во Гевгелија и Едукативниот

Вести Македонија

Македонски Каритас: Тренинг за заштита на корисници

На 17 февруари 2021 се одржа онлајн работилница за персоналот и соработниците на Македонски Каритас на тема: „Заштита на корисниците во согласност со стандардите на Каритас Интернационалис“, која ја водеше

Вести Македонија

Македонски Каритас реализира проект за ублажување на последиците предизвикани од пандемијата со Ковид-19

Македонски Kаритас имплементира проект подржан од Министерството за надворешни работи на Република Словенија за ублажување на последиците предизвикани од пандемијата со Ковид-19. Проектот предвидува поделба на прехранбени и хигиенски пакети

Вести Македонија

Одбележан Денот на Македонски Каритас

На 9 декември 2020 преку интернет платформата ZOOM се одржа средба, по повод одбележувањето на Денот на Каритас. Тема на средбата беше: Волонтеризмот – Зошто сум волонтер?

Вести Македонија

Македонски Каритас издаде сликовница со наслов „Необичен сојуз“

Во издание на Македонски Каритас на 28 септември 2020 година од печат излезе сликовницата за деца со наслов „Необичен сојуз – Јас внимавам поради тебе, ти поради мене“, која е