Tag "Куманово"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Света Потврда во Куманово и Скопје

Во пресрет на празникот Духовден – Педесетница, Н.В.П. монс. Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко – скопски епарх во парохија „Свети Иван Крстител“ во Куманово на четири млади им ја

Вести Македонија

Цветници во Куманово

На празникот Цветници, 10 април 2022година во Куманово се одржа процесија, која започна од градскиот плоштад. Таму најпрво дон Томаш Бак, парох во Куманово,

Вести Македонија

На празникот Свето Семејство бискупот Стојанов служеше света Литургија во Куманово

Во недела 26 декември 2021 година, на вториот ден од Божиќ кога Црквата го слави Светото Семејство и првомаченикот Свети Стефан, Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх, монс. Киро

Вести Македонија

Бискупот Стојанов служеше света Литургија во Куманово

На 27 декември 2020 година, празникот на светото семејство, Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. д-р Киро Стојанов во сослужение на о. Марјан Ристов и о. Томаж Бак,

Вести Македонија

Бискупот Стојанов оствари средба со градоначалникот на Куманово Димитриевски

На 9 септември 2020 година Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. д-р Киро Стојанов ја посети општина Куманово. каде оствари средба со градоначалникот на Куманово, г-дин Максим Димитриевски.

Вести Македонија

Прославен патрониот празник во Куманово

На 24 јуни 2019 година на празникот Раѓање на Свети Иван Крстител, Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. д-р Киро Стојанов ја посети заедницата во Куманово и служеше

Вести Македонија

Подароци пред Божиќ за децата во Скопје и Гостивар

На ден 9 декември 2017 година во парохијата „Пресвето Срце Исусово“ беше организирана работилница

Вести Македонија

Куманово: Духовна обнова за свештениците

На 31 мај 2017 во Куманово се одржа духовна обнова за свештениците од Скопска бискупија и Апостолскиот

Вести Македонија

Цветници во Куманово

Во Неделата на страдањата на Господ или Цветници, недела 9 април  2017 година,

Вести Македонија

Прославен празникот Сите светии во Куманово

Верници од Куманово на 1 ноември 2016 година на празникот Сите Светци славеа Света Литургија собрани околу олтарот и Словото Божјо во заедништво со својата Црква – небеска и земска.