Tag "конзисториум"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо најави конзисториум за именување 13 нови кардинали

Светиот Отец по завршувањето на пладневниот говор во недела 1 Септември 2019 година за време на молитвата Ангел Господов најави конзисториум за именување нови кардинали, кој ќе се одржи на

Ватикан Вести

Папата со новите кардинали го посетија почесниот папа Бендикт XVI

Папата Фрањо заедно со новоименуваните кардинали по завршувањето на редовниот јавен конзисториум, кој се одржа на 28 јуни 2018 година го посетија почесниот папа Бенедикт XVI во манатсирот

Ватикан Вести

Авторитетот на пастирот да го има вкусот на Евангелието

На редовниотјавен конзисториум на кој во Кардиналскиот колегиум се вброени 14 нови кардинали, папата Фрањо ги поттикна да не попуштаат пред љубомората,

Ватикан Вести

Папата Фрањо ги објави имињата на 14 нови кардинали

По завршувањето на молитвата Царице небеснa на 20 мај 2018 година, Папата најави дека на 29 јуни ќе се одржи конзисторумј на кој ќе именува 14 нови кардинали.

Ватикан Вести

Папата до новите кардинали: Да ја гледаме реалноста

По седум месеци, папата Фрањо повторно ја изрече на латински јазик формулата “… hos Venerabiles Fratres creamus …”, предводејќи го редовниот јавен Конзисториум во базилика „Свети Петар”, на 28 јуни

Ватикан Вести

Папата најави конзисториум за именување пет нови кардинали

По завршувањето на молитвата Царице Небесна во недела 21 мај 2017 година папата Фрањо најави

Ватикан Вести

Папата одреди редовен конзисториум за прогласување светци

Папата Фрањо одреди дека во четврток на 20 април 2017 година во Апостолската палата

Ватикан Вера Вести

Кардинал Зенари се обрати до папата Фрањо во името на новите кардинали

На почетокот на конзиториумот прв од новите кардинали нунциј во Дамаск во името на сите новоименувани кардинали му се заблагодари на папата Фрањо.