Tag "Индија"

Врати се на почетна
Ватикан

Кој се храни со Евхаристија не може да биде рамнодушен

Папата Фрањо им испрати видео-порака на учесниците од Индискиот национален Евхаристиски конгрес во Мумбаи, кој се одржува од 12 до 15 ноември под мотото:

Свет

Индија: Сестрите на Мајка Тереза се спротиставија на владините упатства за посвојување деца

Мисионерките на љубовта, монашката заедница која ја основа Мајка Тереза, одлучија да ги стопираат постапките за посвојување деца во 15 сиропиталишта

Свет

Индија: Очекувањата на Црквата од Епископската синода

Пасторалните предизвици наметнати од мешовитите бракови; пасторалната грижа за оние кои се оддалечиле од верскиот живот; негативното влијание на медиумите и новите информациски технологии во семејството;

Свет

Почина сестра Нирмала Џоши, наследничка на Блажена Мајка Тереза

На 81 годишна возраст во Калкута почина сестра Нирмала Џоши, првата генерална настојателка на Мисионерките на милосрдието по смртта на Мајка Тереза.