Tag "Духовни вежби"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата ги прими епископите кои учествуваат на духовни вежби

Папата Фрањо во аудиенција ги прими епископите кои учествуваа на духовни вежби, одржани во организација на Конгрегацијата за епископи.

Вести Македонија

Духовни вежби на сестрите Евхаристинки

Од 7 до 11 мај 2018 година во куќата на сестри Евхаристинки во Радово, отец Јаков Кајиниќ, духовник во Богословијата во Сараево, одржа духовни вежби за сестрите Евхаристинки од провинцијата

Ватикан Вести

Папата се заблагодари на дон Толентино за духовните вежби

Папата Фрањо, во петок 23 февруари 2018 година, на крајот од духовните вежби се

Ватикан Вести

Духовни вежби: Да се верувам во Бог значи да се верува во милосрдието

Една од големите опасности на нашиот внатрешен пат е погледот кој е концентриран само на себе, кога ние стануваме почеток и крај на сите работи

Ватикан Вести

Исус ги зема сите солзи на светот

Исусовата жед, онаа телесната во смртниот час на Голгота е доказ на неговото овоплотение и знак на неговата вистинска смрт,

Ватикан Вести

Духовни вежби за Папата: Препознајте ја својата жед за Бог

Отец Хозе Толентино де Мендонка продолжи да ја истражува темата за жедта заедно со папата Фрањо

Ватикан Вести

Духовни вежби за Папата и Римската курија: Наука за жедта

„Наука за жедта“ е темата за првото размислување на духовните вежби во понеделник 19 февруари 2018 години, кои се одржуваат во Аричи за папата Фрањо и Римската курија.

Ватикан Вести

Папата пристигна во Аричи на духовни вежби

Папата Фрањо заедно со членовите на Римската курија, на 18 февруари попладне замина во домот „Божествениот Учител“ во Аричи место недалеку од Рим каде ќе учествува на духовните вежби на

Вести Македонија

Завршија свештеничките духовни вежби

Со света Литургија во четврток 14 септември 2017 година во капелата на бискупската резиденција во Скопје

Вести Македонија

Започнаа духовните вежби за свештениците од Апостолскиот егзархат и Скопска бискупија

Во попладневните часови во понеделник, 11 септември 2017 година во бискупската резиденција во Скопје