Tag "дипломатски кор"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Прв говор на Папата во Малта: Среде ветровите на војната, повик за заедничка иднина на мирот

Папата Фрањо е на 36. Апостолско патување во Малта во неговиот понтификат. Неговото прво јавно обраќање на медитеранскиот остров беше пред државните власти, претставниците на граѓанското општество и дипломатскиот кор.

Ватикан Вести

Папата повика да се имунизира населението, преудпреди на идеолошките спротивставености околу вакцинирањето

Примајќи го во аудиенција Дипломатскиот кор акредитиран во Светиот Престол, папата Фрњо меѓу останатото се осврна на здравствените, економските и општествените последици од пандемијата и поттикна на пронаоѓање решенија за

Ватикан Вести

Папата Фрањо се сретна со дипломатски кор акредитиран во Светиот Престол

Здравствените, економските и социјалните последици од пандемијата беа главните теми на политичкиот говор, кој папата Фрањо го одржа во понеделник 8 февруари 2021 година, пред дипломатскиот кор акредитиран во Светиот

Ватикан Вести

Папата до Дипломатскиот кор: Македонија е мост помеѓу Исток и Запад

Папата Фрањо на 9 јануари во аудиенција за членовите на Дипломатскиот кор акредитиран при Светиот Престол, ги нарече Бугарија, Македонија и Романија мост помеѓу Исток и Запад

Ватикан Вести

Папата до јапонските власти: Дијалогот е единственото оружје достојно за човекот

На средбата со претставниците на јапонските власти и дипломатскиот кор папата Фрањо предупреди на мирот кој се гради со праведност и солидарност, на улогата на религијата и на заштитата на

Ватикан Вести

Папата се обрати до Дипломатскиот кор акредитиран при Светиот Престол

Клучна тема во говорот на Папата до дипломатскиот кор кој го прими на вообичаена аудиенција на почетокот на годината беше важноста за соработка помеѓу државите и мултилатералната дипломатија која денес

Ватикан Вести

Папата го пофали Бангладеш заради прифаќањето на бегалците

Папата Фрањо за време на средбата со преставниците на власта, цивилното

Ватикан Вести

Папата се обрати до граѓанските власти во Мјанмар

Светиот Отец обраќајќи се на претставниците на највисоките граѓански власти,

Ватикан Вести

Папата го прими дипломатскиот кор акредитиран во Светиот Престол

Светиот Отец на 9 јануари 2017 година во аудиенција го прими дипломатскиот кор на традиционална размена на новогодишни честитки.