Tag "деца"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Најава: Крстен пат за деца

На празникот Цветници, недела 1 април 2018 година со почеток во 15,00 часот парохијата „Раѓање на свети Иван Крстител“ – Струмица

Ватикан Вести

Достоинството на децата во опaсност – предупредува Светиот Престол

Достоинството на нашите деца е во опасност, а најголемиот интерес на малолетниците треба сегаш да биде приоритет – истакна надбискупот Иван Јурковиќ постојан набљудувач на Светиот Престол зборувајќи за правата

Ватикан Вести

Богата меѓународна соработка на Детската болница Бамбино Џезу

Нејзиното срце чука во Рим, но спроведува активности во повеќе земји во светот.

Вести Свет

УНИЦЕФ: Драматична е состојбата со децата во Јужен Судан

Трагедијата која го погоди Јужен Судан, во кој повеќе од пет години трае крвавиот конфликт,

Ватикан Вести

100 детски цртежи за солидарност

Во седиштето на болницата „Бамбино Џезу“ во Палидор, недалеку од Рим,

Вести Македонија

Подароци пред Божиќ за децата во Скопје и Гостивар

На ден 9 декември 2017 година во парохијата „Пресвето Срце Исусово“ беше организирана работилница

Вера Семејство

Да ги подготвиме децата за предизвиците во животот

Во време кога многу работи ни се достапни и се чувствуваме пријатно и згрижено, важно е нашите деца да ги учиме за Исус. Во спротивно, не им помагаме низ неволјите.

Ватикан Вести

Папата до малите хористи: Со пеењето пренесувате смиреност

Бог стана Дете, како би бил поблиску до човекот во секое време, изразувајќи му ја својата бесконечна

Вера Семејство

За оние кои сакаат да бидат храбри родители

Нема поедноставен и „вистински“ рецепт кога е во прашање воспитувањето на децата,