Tag "@Pontifex"

Врати се на почетна
Ватикан

Папата Фрањо ја прими новата градоначалничка на градот Рим

Денес во светот на работата неопхпдно е хитно да се воспитува за да се следи светол и тежок пат на чесноста – стои на твитер пораката каде папата Фрањо на

Ватикан

Твитер порака на Папата: Марија е полна со благодат

Два дена пред празникот Вознесение во небо на Блажена Девица Марија, Светиот Отец на Твитер профилот @Pontifex ја објави следната порака: „Марија е полна со благодат. Таа во моментот на

Ватикан

Папата Фрањо формира Секретаријат за комуникации

Папата со ‘мото проприо‘ основа Секретаријат за комуникација, ново тело во Римската курија во кое ќе влезат Папскиот совет за комуникации, Канцеларијата за печат при Светиот Престол

Ватикан

Молитва за прогонетите христијани во Твитер пораката на Папата

Папата Фрањо објави нова Твитер порака на својот профил @Pontifex, која гласи: „Господи, испрати го Светиот Дух врз прогонетите христијани за да им даде утеха и сила“.

Ватикан

Твитер порака: Страстната седмица и пријателството со Исус

„Страстната седмица е привилегирано време, во кое сме повикани да се приближиме до Исус: пријателството се гледа во искушенијата“ – стои во Твитер порака од профилот на Папата,