Tag "Fratelli tutti"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Се одржа Светската средба за човечко братство „Not Alone“

Во сабота на 10 јуни се одржа првата Светска средба „Not Alone“ на плоштадот Свети Петар во Ватикан со сведоци за братството и уметници како Андреа Бочели, Ал Бано, Стјепан

Ватикан Вести

Кардинал Гамбети: Се основа нова ватиканска фондација „Fratelli tutti“

„Fratelli tutti”. По овој наслов енцикликата објавена есента минатата година му го донесе сонот на Папата за братство на сите луѓе на земјата. Фондацијата која сега треба да се основа

Ватикан Вести

Токио 2020 година: Промена на олимпиското мото во стилот на Fratelli tutti

Летните олимписки игри во Токио 2020 година ќе „започнат во знакот на солидарност предложен од енцикликата Fratelli tutti од папата Фрањо“. Ова го изјави Атлетика Ватикана, коментирајќи го официјалното ратификување

Ватикан Вести

Папата ги поздрави учесниците на презентацијата „Fratelli tutti“, преведена од муслимани

Во Москва беше  , кое го објави муслиманската издавачка куќа Медина.

Вести Свет

Руски превод на енцикликата „Fratelli tutti“

На презентацијата на енцикликата, со која започнува нова серија за меѓурелигискиот дијалог, ќе присуствуваат Апостолскиот нунциј, претставници на верски и општествени организации и академската заедница.

Ватикан Вести

Отворена интернет страница посветена на енцикликата „Fratelli tutti“

Ватиканската дикастерија за промовирање на целосен човечки развој отвори посебна интернет страница посветена на енцикликата на папата Фрањо „Fratelli tutti“, објави Канцеларијата за печат при Светиот Престол.

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Братството и грижата за создаденото се единствениот пат за развој и мир

После молитвата Ангел Господов на 4 октомври 2020 година, Папата зборуваше за новата енциклика „Fratelli tutti“ (Сите сме браќа), која ја потпиша на 3 октомври во Асизи.

Ватикан Вести

Папата ја потпиша неговата трета енциклика „Сите сме браќа“ (Fratelli tutti)

Светиот Отец папата Фрањо во сабота 3 октомври 2020 година во италијанскиот град Асизи, родниот град на свети Фрањо од Асизи, после светата Литургија ја потпиша својата нова, трета енциклика