Tag "Фоколарини"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Бискупот Стојанов во Бискупската резиденција го прими господин Флоријан Шкунца

Бискуп Стојанов во раните утрински часови ја предводеше светата Миса во Бискупската резиденција во Скопје на која присуствуваше господин Флоријан Шкунца, одговорен за членовите на Маријиното дело – фоколарини на

Вести Македонија

Маријаполи 2022

Од 1 до 3 јули 2022 година на Пониква се одржа годишнaта летна средба, т.н. Маријаполи, во организација на Марииното Дело или Движењето на Фоколарите, со тема „На пат кон

Вести Свет

Движењето на Фоколарите избира нова претседателка

Движењето на Фоколарите, основано од Кјара Лубик, во недела 31 јануари 2021 година ќе одржи електронско гласање за нова наследничка на сегашната претседателка Марија Воче.

Вести Македонија

Ден на молитва, пост и милосрдни дела

На 14 мај, Движењето на Фоколарите од Македонија се приклучи на иницијативата која ја најави папа Фрањо: Ден на молитва, пост и милосрдни дела за да го молиме Бог да

Вести Македонија

Да тежнееме високо: Европско Маријаполи на Доломитите

Вкупно 2650 луѓе од 38 европски и неевропски земји се собраа во Тонадико и долината Примиеро на недопрените Доломити, каде што пред 70 години – во 1949 година Кјара Љубиќ

Вести Македонија

Одржана средбата „Маријаполи“ во Кнежино – Кичево

Од 29 јуни до 1 јули 2018 година во с. Кнежино, Кичевско, се одржа средбата на Маријаполи во Македонија, организирана од членовите на Движењето на Фоколарините.

Вести Македонија

Света Миса по повод десет години од смртта на Кјара Лубик

Во среда, 14 март 2018. во Скопје беше одбележен споменот од десетгодишнината на смртта на Кјара Љубик, основателка на Движењето на фоколарини.

Вера Проповеди

Проповед на бискупот Стојанов по повод 10 годишнината од смртта на Кјара Лубик

Драги браќа и сестри, пријатели и почитувачи на Слугинката Божја Кјара Љубиќ,

Вера Духовност

Слово за живот – август 2017

„Добар е Господ спрема сите, и Неговите штедрости се во сите Негови дела“ (Псалм 144,9)

Вера Сведоштва

Слово за живот – април 2017

„Остани со нас, оти денот превали и наскоро ќе се стемни!” (Лука 24,29)