Tag "статуа"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо ги принесе до Богородица молитвите на светот

Папата Фрањо се помоли пред статуата на Безгрешната, при што се помоли за сите луѓе на земјата, стари и млади, како и за мир, посебно во Украина.

Вести Македонија

Струмица: Благословена статуата на Пресвета Богородица

По завршувањето на светата Литургија во црквата „Раѓање на Свети Иван Крстиел“ на Светол Вторник, 4 мај 2021 година епископот Стојанов, придружуван од парохот о. Гоце Костов, катедралниот парох о.

Вести Свет

Во Владивосток ќе биде поставена статуа на Исус

Во Владивосток ќе биде поставена статуа на Исус – 30 метри повисока повисока од таа во Бразил. Исто така архитектите испланирале на соседниот рид да изградат капела.

Вести Свет

Во Мексико ќе се гради најголемата статуа на Исус Христос во светот

Целта на градбата е да се остави наследство на мирот во држава оптеретена со висока стапка на убиства.

Вести Свет

Во Бразил поставена статуа на бездомник

Во Бразил е поставен споменик „Исус бездомник“ – статуа која ни помага да го препознаеме Исус во маргинализираните. Посетителите веднаш во бездомникот го препознаваат Исус, благодарејќи на белезите од клинците,

Вести Свет

Америка: Повторно просолзи статуата на Богородица

„Ако се докаже натприродна појава, тогаш мора да откриеме кој стои зад тоа: Бог или ѓаволот. Ве потсетувам дека Црквата верува во постоењето на отпаднати ангели, кои понекогаш се обидуваат

Вести Свет

Научниците направиле 3D приказ на Исусовото тело

„Нашите истражувања покажаа дека Исус бил човек со исклучителна убавина. Со долги екстремитети,  висок 180 см, додека тогашната просечна висина била околу 165 см.

Вера Сведоштва

Ураганот Харви и статуата на Богородица

По враќањето на остатоците од својот дом, семејството Рохас ги пречекало вистинско изненадување…

Свет

Во Калкута ќе се постави статуа на Мајка Тереза

Сататуа на Мајка Тереза во природна големина ќе биде поставена во архиепископската резиденција во Калкута на 25 август 2016 година, ноќта на 106-годишнината од нејзиното раѓање.

Македонија

Статуата Марија од Назарет пристигна во Скопје

Статуата на Марија од Назарет во среда 25 мај 2016 година пристигна во Скопската катедрала „Пресвето Срце Исусово“ каде веднаш беше изложена.