Tag "совети"

Врати се на почетна
Вера Семејство

Седум работи кои треба да ги знаете за неплодноста

Кога некој ќе сподели со вас  дека има проблеми со зачнување, понекогаш тешко е да се знае како да се одговори. Еве неколку совети.

Вера Семејство

Совети од Папата

Папата зборуваше за овој проблем co родителите, наставниците и децата – и не се двоумеше да го нарече “Дело на Сатаната”.

Вера Семејство

Малку поинакви совети за божиќната подготовка

Често за време на Божиќниот пост поминуваме задлабочени во предбожиќните грижи:

Вера Семејство

Шест совети од свети Иван Боско за среќен живот

Дон Боско бил толку среќен што со тоа чуство секој го опфаќал. „Драг пријателу“, тој еднаш напишал на неговиот соработник, „јас сум човек кој ја сака радоста и кој сака

Вера Духовност

Света Тереза Авилска: Пронаоѓање на вистинската среќа

Овие 7 совети од Света Терезија Авилска нека ви помогнат да ги воочите малите детали во вашите животи, оние кои навистина се важни.

Вера Духовност

Десет препораки до верниците за односот со нивните свештеници

Како човек за другите, оној на кого му е доверена заедницата, еден дел од Божјиот народ, свештеникот мора да знае да воспостави плодни односи со другите и да биде создател

духовнитекстови Свет

Десет совети од свети падре Пио за добар пост

Великиот пост е време за да ја обновиме нашата свесност за духовната борба за што можат да ни послужат мислите на свети падре Пио кои нè потсетуваат на она што

духовнитекстови Свет

Пет божиќни предлози за евангелизација на ближните

Имате ли во својата близина членови од семејството кои се одалечиле од Црквата? Не сте сигурно за што би зборувале со нив кога ги посетувате за Божиќ?

Uncategorized Размислување Свет

Трогателно писмо на еден дедо

Њуројшкиот писател Џејмс К Фланаган кратко пред смртта на своите внуци им напишал трогателно писмо за најголемите животни вредности. Флаган умрел кратко по составувањето на писмото