Tag "родова идеологија"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Документ на Конгрегацијата за католичко воспитување за родовата идеологија

Средство за дискусија за човечката сексуалност и предизвиците кои произлегуваат од родовата теорија и тоа во врема на воспитната криза. Токму тоа е намерата на документот со наслов „Машко и

Вести Свет

Француските епископи против терминот родител 1 и родител 2

Советот за „Семејство и општество“ на Француската епископска конференција ја критикува измената на законот кои француските пратеници ја изгласаа

Колумни

Џорџ Орвел и родовата идеологија: Што се случува кога Групата ќе објави дека 2+2=5?

Романoт на Орвел ‘1984’ Министерството за вистина го користи токму јазикот како средство за обликување на општеството. Целата иронија е во името на министерството, чие што единствена задача е со

Вести Свет

Црквите во Словачка против Истанбулската конвенција

Поглаварите на христијанските цркви во Словачка објавија заедничка декларација во која ја повикуваат владата да не ја ратификува Истанбулската конвенција.

Ватикан

Папата: Родовата идеологија е голем непријател на бракот

На 1 октомври 2016 година попладне папата Фрањо во црквата Успение на Пресвета Богородица се сретна со свештениците, монасите, монахињите, семинаристите и пасторалните работници.

Ватикан

Јубилеј на Папската дипломатска служба

Повеќе од 100 папски дипломати од целиот свет оваа недела се собраа во Рим по повод посебните јубилејни настани кои вклучуваат стручни семинари и моменти

Свет

Кардинал Гомез: Родовата идеологија го уништува општеството

„Родовата идеологија го уништува општеството“ – силна е пораката на каридинал Рубен Салазар Гомез, надбискуп на  Богота во Колумбија, како одговор на одлуката на месното министерство за образование за ревизија

Свет

Запрете ги верските прогони од кои се погодени христијаните

За миграцијата, прогонетите христијани, заканата на семејството засновано на бракот помеѓу маж и жена и за воспитувањето за почитување на

Ватикан

Благословот на Папата е за лицето, а не за родовата теорија

Благословот на Папата беше наменет за лицето, а не за родовата теорија за која што црковната наука ниту најмалку не е променета – е објаснувањето од Канцеларијата за печат на

Свет

Зборовите на Папата за родовата идеологија се недвосмислени

Во однос на родовата теорија, без оглед на други мислења, католикот се повикува на повторната изјава на Папата, која не би било чесно да се заобиколи само затоа што не