Tag "писмо"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Генералното собрание на Синода до Божјиот народ: „Црквата мора да ги слуша сите“

Учесниците на 16. редовното Генерално Собрание на Епископската Синода одобрија Писмо до Божјиот народ во кое се заблагодарува за нивното искуство, детално ја опишува работата во изминатите неколку недели и

Ватикан Вести

Писмо на папата Фрањо до Римските свештеници

Папата во писмо до свештениците: Што бара Господ од нас денес? Овој одговор постојано ми се враќа во молитва „Нашата свештеничка служба не се мери со пасторални успеси. Во центарот

Ватикан Вести

Папата во писмо до украинскиот народ: Вашата болка е моја болка

Девет месеци од почетокот на руската агресија врз Киев, папата Фрањо испрати писмо во кое го изразува своето страдање и близина со населението кое го нарекува „благородно и маченичко“. Светиот

Ватикан Вести

Папата до римските свештеници: Во бурата не го напуштивте стадото

Во писмото упатено до римските свештеници папата Фрањо спомнува за бројните рани кои ги предизвика пандемијата. Како свештеничка заедница не бевме надвор од таа реалност и не гледавме од прозорецот,

Ватикан Вести

Писмо на Папата до свештениците

Папата Фрањо испрати писмо до свештениците по повод 160-годишнината од смртта на парохот од Арс, чиј празник се слави на 4 август. Во писмото, Папата изразува поддршка, близина и охрабрување

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Братството го победува насилството на оние кои богохулно го користат Божјото име

По повод 25 годишнината од атентатот извршен во седиштето на Здружението на израелска заемна помош во Аргентина, Папата упати писмо до здружението. Поминаа 25 години од таа трагедија – напиша

Вера Духовност

Велики Петок: Писмо од Исус до тебе

За тебе кој не веруваш секогаш дека Јас сум покрај тебе, кој ме гледаш, а не можеш да ме видиш и понекогаш губиш надеж да ме сретнеш.

Ватикан Вести

Папата се заблагодари на аргентинскиот народ

Папата Фрањо упати писмо до аргентинскиот народ во кое се заблагодарува на своите сонародници на добрите желби по повод петгодишнината од неговиот понтификат.

Ватикан Вести

Ватикан ја потврди науката за спасение како одговор на културните промени

Во писмото насловено „Placuit Deo“, упатено до епископите на Католичката Црква, Конгрегацијата за наука на верата размислува за некои аспекти на христијанското спасение.

Ватикан Вести

Писмо на Папата до големиот имам на унивезитетот Ал-Азхар

По повод меѓународната конференција за поддршка на Ерусалим, одржана на 17 и 18 јануари 2018 година на унивезитетот „Ал-Азхар“ во Каиро, папата Фрањо испрати писмо до големиот имам на тој