Tag "Марија од Назарет"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Епископот Стојанов служеше Архиерејска Литургија во Радово по повод Марија од Назарет

Во недела 3 октомври 2021 година Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов по повод копатрониот празник Марија од Назарет на парохијата „Свети пророк Илија“ во Радово служеше света Архиерејска Литургија во

Вести Македонија

Распоред за Тродневницата и Светувањето на Марија од Назарет

Од 30 септември до 3 октомври 2021 година во Радово ќе се моли тродневница и светување на Марија од Назарет. Централна тема на Тродневницата гласи: „Марија од Назарет една од

Вести Македонија

Со света Литургија прославен 25. годишниот свештенички јубилеј на о. Зоран И. Стојанов

Парохијата „Свети пророк Илија“ од Радово го прослави празникот Марија од Назарет и воедно 25. годишниот свештенички јубилеј на парохот о. Зоран И. Стојанов

Uncategorized Вера Македонија Проповеди

Проповед на епископот Киро Стојанов во Радово на празникот Марија од Назарет

На празникот Марија од Назарет, 6 октомври 2019 година епископот Стојанов служеше света архиерејска Литургија во парохиската црква „Свети пророк Илија“ во Радово и во таа прилика одржа пригодна проповед.

Вести Македонија

Распоред за Тродневницата и Светувањето на Марија од Назарет од 03 до 06 октомври 2019 година во Радово

Централна тема на Тродневницата – „Марија од Назарет утешителка и сопатничка во страданијата“

Вести Македонија

Во Радово прославен празникот Марија од Назарет

Во недела 07 октомври 2018 година во Радово беше свечено прославено светувањето на Марија од Назарет, созаштитничка на парохијата.

Вести Македонија

Распоред за чествувањето на „Марија од Назарет – 2018“ во Радово

Оваа година Радово слави 20 години Марија од Назарет – Созаштитничка на Парохијата. Централна тема на Тродневницата – „Секое дете заслужува да биде ученик“.

Вера Проповеди

Немаат вино!

Проповед на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија за време на Литургијата во Радово по повод прославата на Марија од Назарет.

Вести Македонија

Прославен празникот на Марија од Назарет во Радово

Во недела 08 октомври 2017 година во Радово беше свечено прославен празникот на Марија од Назарет, созаштитничка на парохијата.