Tag "лого"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Објавени се логото и мотото за патувањето на папата во Унгарија

„Христос е нашата иднина“ е мотото што ќе го придружува 41. Апостолско патување на Папата во странство од 28 до 30 април во Унгарија.

Ватикан Вести

Објавени се логото и мотото за патување на папата Фрањо во Казахстан.

Во вторник 23 август 2022 година Ватикан ги објави мотото и  логото за посетата на папата Фрањо во Казахстан, од 13 до 15 септември. Мотото гласи: „Гласници на мирот и

Ватикан Вести

Објавено логото за јубилејот 2025 година – „Поклоници на надежта“

Логото за јубилејот 2025 година – „Поклоници на надежта“ е објавено во Ватикан во вторник, 28 јуни 2022 година.

Ватикан Вести

Објавени се мотото и логото за Апостолското патување на папата во Јужен Судан

„Се молам сите да бидат едно“, е мотото што ќе го придружува Апостолското патување на папата Фрањо во Јужен Судан од 5 до 7 јули. Објавено е и лого, на

Ватикан Вести

Објавено логото и мотото за Апостолската посета на Папата во ДР Конго

„Сите помирени во Исус Христос“, е мотото што ќе го придружува 37. апостолско патување на Папата во Демократска Република Конго од 2 до 5 јули оваа година. Логото ги содржи

Вести Свет

Ново лого на CCEE по повод 50. годишнината од основањето на Советот

По повод прославата на 50. годишнината од основањето на Советот на епископски конференции (CCEE) изработено е ново лого на Советот.

Вести Свет

Претставено логото за Светската средба на млади во Лисабон

Светската средба на млади заради пандемијата од коронавирусот е одложна за август 2023 година и ќе се одржи во Лисабон Португалија како што претходно е одлучено, од петок 16 октомври

Вести Македонија

Објавено логото за посетата на папата Фрањо на Македонија

Логото за посетата на папата Франциск на Македонија содржи три главни елементи:

Ватикан Вести

Папата ќе ги посети Мјанмар и Бангладеш

Прифаќајќи ја поканата на шефовите на државите и епископите на Мјанмар и Бангладеш,

Вести Свет

Објавено мотото и логото за посетата на Папата во Перу

„Обединети во надежта“ е мотото кое го објави Епископската конференција на Перу, стои напишано