Tag "Колосеум"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо е автор на размислувањата за Крстниот пат на Велики Петок во римскиот Колосеум

„Во молитва со Исус на Крстниот пат“ е тема на размислувањата што ќе ги придружува четиринаесетте постојки на Крстниот пат во Колосеумот. Ова го објави Канцеларијата за печат на Светиот

Ватикан Вести

Крстниот пат во Колосеумот му даде глас на човештвото рането од војни

Традиционалната побожност Крстен пат на Велики Петок се одржа во Римскиот Колосеум на 7 април 2023 година. Овогодинешните размислувања се сведоштва на мажи и жени од различни делови на светот

Ватикан Вести

Молитва на Папата во Колосеумот: Разоружајте ја раката крената против братот

Повеќе десетици илјади луѓе заедно со Папата ја молеа побожноста Крстен пат, кој по двегодишна пауза поради пандемијата Ковид-19 повторно се одржа во Римскиот Колосеум. На четиринаесетте постојки имаше сведоштва

Ватикан Вести

Крстен пат во Колосеумот: Семејства сведочат за болката на загубата и ужасите на војната

Објавени се размислувањата за Крстниот пат што ќе се одржи на Велики Петок во Римскиот Колосеум. Петнаесет семејства ги понудија своите перспективи за неволјите во животот и ужасите на војната.

Ватикан Вести

Размислувањата и молитвите за Крстниот пат на Велики Петок ги подготвуваат семејства

Папата Фрањо им ги довери на семејствата од католичките заедници и разни здруженија подготовката на текстови со размислувања и молитви за Крстниот пат што ќе се одржи во Римскиот Колосеум

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Религиите се повикани да го разоружаат човечкото срце

Папата Фрањо во четврток 7 октомври 2021 година присуствуваше на свеченото затворање на дводневната Меѓународна средба организирана од заедницата Свети Егидиј. „Ние сме повикани, како претставници на религиите, да не

Ватикан Вести

Размислувањата за Крстниот пат во Колосеумот посветени на жените сведени на ропство

На 17 април 2019 година во Канцеларијата за печат на Светиот Престол сестра Евгенија Бонети која ги подготви размислувањата за Крстниот пат кој ќе се одржи во римскиот Колосеум на

Вести Свет

Колосеумот во црвено: Потсетување на прогонетите христијани

За да се потсети на прогонетите христијани во светот, на 24 февруари 2018 година,

Ватикан Вести

Професорката Пелетиер ги подготви размислувањата за Крстниот пат во Колесеумот

Размислувањата за Крстниот пат на Велики Петок во римскиот Колеосеум оваа година

Ватикан

Папата го предводеше Крстниот Пат во Колосеумот

Во текот на последнатапрозба ги спомна христијаните кои се убиваат заради нивната вера со „варварски сечила среде кукавичкиот молк“ и фактот дека Средоземното и Егејското Море станаа ненаситни гробишта“, обвинувајќи