Tag "катедрала Пресвето Срце Исусово"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Скопје: Одбележан Денот на лицата посветени на Бога

Во сабота 3 февруари 2024 година во Катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје се одржа духовна обнова за лицата посветени на Бога, а по повод Денот на посветениот живот, која

Вести Македонија

Во Скопје прославен празникот на Пресвето Тело и Крв Христова

На 16 јуни 2022 година со свечена процесија и света Литургија во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје, која ја предводеше Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх Н.В.П. монс.

Вести Македонија

Во Недела на Божјото Слово бискупот служеше во Скопската катедрала и повика на молитва за единство на христијаните

На светата Литургија бискупот потсети на важноста на Словото Божјо за христијанскиот живот и повика на молитва за единство на христијаните.

Вести Македонија

Во Скопје се одржа молитва за единство на христијаните

Во Скопската катедрала се одржа средба во рамки на Молитвената осмина за единство на христијаните

Вести Македонија

Прославен празникот Голема Богородица во Катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје

Бискуп Стојанов по повод празникот Марија вознесена на небо – Голема Богородица ја предводеше Понтификалната света Миса во Катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје. Со бискупот Стојанов сослужуваа катедралниот парох

Вести Македонија

Скопје: Прославен празникот Голема Богородица

Скопскиот бискуп и епископ Струмичко – скопски д-р Киро Стојанов го предводеше свеченото Литургиско славење на празникот Вознесение на Блажена Девица Марија на небото во средата, 15 август 2018. во

Вести Македонија

Прославен празникот на Мајка Тереза во нејзината родна парохија

Во вторник, 5 септември 2017 година, со свечена Литургија, која ја предводеше Скопскиот бискуп

Вести Македонија

Претставување на скаутското движење во Скопје

Во сабота 10 јуни 2017 година во парохиските простории на Катедралната парохија „Пресвето Срце Исусово“

Македонија

Скопје: Монс. Стојанов ја предводеше Литургијата на Цветници

Во недела 20 март 2016 во катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје евхаристиската прослава на празникот Цветници – Недела на страданијата Господови,