Tag "Божјо милосрдие"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Молитвата на папата Фрањо за милост и сочувство со украинскиот народ

По молитвата Ангел Господов, папата Фрањо, споменувајќи дека пред точно дваесет години, свети Иван Павле II. во Краков го изрече Чинот на посветување на светот на Божјото милосрдие, побара од

Ватикан Вести

Царице небесна: Бидете помилувани од Божјото милосрдие

Папата Фрањо на 11 април 2021 година од светилиштето на Божјото милосрдие во црква Светиот Дух во Сасија, Рим се обрати пред молитвата Царице небесна.

Ватикан Вести

Папата Фрањо потсети на празникот на Божјото милосрдие

По завршувањето на катехезата на Генералната аудиенција во среда 7 април 2021 година, обраќајќи им се на верниците на полскиот јазик, Папата потсети дека следната недела Црквата го слави празникот

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Да се вратиме на изворот на милосрдието

Деведесет години по првото објавување на милосрдниот Исус на сестра Фаустина Ковалска, Папата испрати порака до бискупот на Плоцк, во која ги повика верниците да се вратат на изворот на

Ватикан Вести

Папата за важноста на материјалната и духовната милостиња

Во проповедта на светата Литургија која ја служеше во понеделникот на 18 март 2019 година, папата Фрањо зборуваше за Божјото милосрдие и за делата на духовното и телесното милосрдие.

Вера Сведоштва

Света Фаустина Ковалска

Ти ќе ја помириш земјата со Небото, ќе го смириш праведниот Божји гнев и ќе му измолиш на светот милосрдие. Бори се за спасение на душите.

Вера Духовност

Празник на Божјото Милосрдие

Без милосрдие не може да се живее.

Вера Сведоштва

Света Фаустина Ковалска – Апостолка на Божјото Милосрдие

Фаустина, Апостолка на Божјето Милосрдие, денес припаѓа на групата најпознати светици

Ватикан Вести

Папата: Милосрдието е клучот за живот со вера

Да не заборавиме дека милосрдието е клучот за живот со вера и конкретен облик преку кој

Вера Духовност

Празник на Божјото Милосрдие

Црквата во Неделата после Воскресението го слави празникот на Божјoто Милосрдие.