Tag "Бог"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Бог има причина кога не одговара на нашата молитва

Ако Бог не одговори на нашата молитва, можеме да бидеме сигурни дека има некоја голема, вечна причина за тоа Низ многу страдања и солзи, открив нешто прекрасно за начинот на

Вера Сведоштва

(Зошто) веруваме само тогаш кога ни е тешко

Кога човек ќе започне да напредува во бизнисот, престанува да доаѓа во црква

Вера Духовност

Го прифаќа ли човекот понуденото Божјо пријателство?

Денес многу луѓе се присутни на социјалните мрежи, интересно е колку лесно и на интересен начин се воспоставува пријателство на Фејсбук.

Ватикан Вести

Ние христијаните треба да го пренесеме животот

Папата Фрањо во твитер порака истакна дека ние христијаните сме повикани да пренесеме живот: Бог, неговиот божестен живот, неговата милосрдна љубов, неговата светост.

Вера Семејство

Плодете се, и множете и наполнете ја земјата

Плодете се, и множете се и наполнете ја земјата. Бог, Јахве, добар и милосрден, сака да го развесели човекот со потомство, сака земјата да ја озвучи со детската радост.

Вера Духовност

Дали и денес твоите раце му се на располагање на Бог?

Дали и денес твоите раце му се на располагање на Бог за да им помогнеш на оние кои се во потреба и да им го дадеш она што им треба?

Вера Духовност

Бог никогаш не се заморува од нашите проблеми

Колку пати и на какви начини во своите проблеми најпрво сме побарале од Бога помош? Колку пати тој бил прва опција во нашите неволји?

Вера Духовност

Погледни во својата торба – имаш работи кои не ти требаат

Денес сакаме да се обидеме да ѕирнеме во таа торба. Ако мислиш да одиш и патуваш уште подалеку, ти требаат доста работи внатре

Вера Духовност

10 знаци дека некој или нешто ти е идол

Постои ли нешто што е на твојата листа на приоритети пред самиот Бог? Некој идол? Денес е можноста за сериозно да размислиш за овие прашања.

Вера Духовност Колумни

Капки на милоста или допири на Божјата љубов

Многу брзо се шират негативните вести, црните хроники, лошите работи. Ги етикетираме луѓето