Tag "бездомници"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата ги покани бездомниците и мигрантите на филмска вечер

Папата Фрањо на 24 мај 2021 година се сретна со бездомници и мигранти во Ватикан, кои ги покани да присуствуваат на филмот „Фрањо“ во салата за аудиенција.

Ватикан Вести

Папата Фрањо на бездомниците им нуди бесплатно тестирање од коронавирусот

Папата Фрањо на сиромашните и бездомниците во Рим им нуди бесплатно тестирање од коронавирус во склоп на активностите за Светскиот ден на сиромашни.

Ватикан Вести

Папата ги покани бездомниците на море

Сметајќи дека и бездомниците мора да поминат ден за релаксирање на плажа, папата Фрањо го замоли на својот делител на милостини кардиналот Конрад Крајевски да организира такви излети. Така минатата

Ватикан Вести

Папа до уличните весници: Ви благодарам за вашите приказни на надеж

Да се сврти погледот на најсиромашните овие денови може да ни помогне да станеме свесни на она што навистина ни се случува и која е нашата вистинска состојба – стои

Ватикан Вести

Кардинал Крајевски на отворање на преноќиште за сиромашни во Калабрија

Папскиот делител на милостина, кардинал Конрад Крајевски, однесе помош од папата Фрањо во парохијата „Свети апостол Павле“ во место Праја а Маре во Калабрија и присуствува на отворањето на дом

Ватикан Вести

Во Ватикан отворена нова амбуланта за бездомниците и поклониците

По повод празникот Божиќ папата Фрањо на бездомниците им поклони амбуланта која ќе се наоѓа под колонадата на плоштадот Свети Петар и ќе го носи името „Амбуланта – Мајка на

Ватикан Вести

Многу бездомници преноќиште најдоа во црквата

Римската црква Свети Калист стана ново засолниште за голем број бездомници!

Ватикан Вести

Оброци за бездомниците околу Свети Петар

Двоен чизбургер, свежо јаболко и шише вода – е содржината на илјадници оброци кои од 16 јануари 2017 година ќе се поделат на голем број бездомници кои живеат околу базиликата

Ватикан

Архиепсикопот Крајевски придружува бездомниците на плажа

Раководителот на Папската служба за милостина, архиепископот Конрад Крејавески во топлите летни денови постојано придружува бездомници на море

Ватикан

Апостолската милостилница понуди престој на бездомна родилка

Апостолската милостилница понуди престој на Романка која се породи на улица во ноќта на 20 јануари 2016 година недалеку од плоштадот Свети Петар.