Tag "Швајцарска гарда"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Заклетвата на новите швајцарски гардисти ќе биде во октомври

Папската швајцарска гарда потврди дека традиционалната заклетва за најновите гардисти ќе биде одржана во октомври, но без гости. Нема да бидат присутни нивните родители и роднини, ниту пак претставници на

Ватикан Вести

Папата се сретна со членови на две швајцарски фондации

На 25 септември 2017 година, папата Фрањо се сретна со добротворите на две швајцарски фондации

Ватикан Вести

Папата се обрати на припадниците на Швајцарската гарда

Папата Фрањо на 6 мај 2017 година се сретна со Швајцарската гарда по повод одбележувањето

Ватикан

Папата ги изненади Швајцарските гардисти

Откако Папата на 7 февруари го именуа Христоф Граф за нов командант на Швајцарската гарда на 1 мај е одржана свечена инаугурација и благослов на нивното ново знаме.