Tag "Фоколарини"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Да тежнееме високо: Европско Маријаполи на Доломитите

Вкупно 2650 луѓе од 38 европски и неевропски земји се собраа во Тонадико и долината Примиеро на недопрените Доломити, каде што пред 70 години – во 1949 година Кјара Љубиќ

Вести Македонија

Одржана средбата „Маријаполи“ во Кнежино – Кичево

Од 29 јуни до 1 јули 2018 година во с. Кнежино, Кичевско, се одржа средбата на Маријаполи во Македонија, организирана од членовите на Движењето на Фоколарините.

Вести Македонија

Света Миса по повод десет години од смртта на Кјара Лубик

Во среда, 14 март 2018. во Скопје беше одбележен споменот од десетгодишнината на смртта на Кјара Љубик, основателка на Движењето на фоколарини.

Вера Проповеди

Проповед на бискупот Стојанов по повод 10 годишнината од смртта на Кјара Лубик

Драги браќа и сестри, пријатели и почитувачи на Слугинката Божја Кјара Љубиќ,

Вера Духовност

Слово за живот – август 2017

„Добар е Господ спрема сите, и Неговите штедрости се во сите Негови дела“ (Псалм 144,9)

Вера Сведоштва

Слово за живот – април 2017

„Остани со нас, оти денот превали и наскоро ќе се стемни!” (Лука 24,29)

Вести Македонија

Најава: Средба на семејства во организација на Фоколарините

По повод деветата годишнина од смртта на Кјара Лубик, Движењето на фоколарите организира средба

Вера Духовност

Слово за живот за март 2017

„Помирете се со Бога!“ (2Kor 5, 20)

духовнитекстови Свет

Слово за живот – јули 2016

„Еден спрема друг бидете добри, сочувствителни, проштавајќи си еден на друг, како што и Бог ви прости во Христа.” (Ефес 4,32)

Ватикан

Папа Фрањо ненајавено во посета на „Село за Земјата“

На 24 април папа Фрањо ненајавено ја посети манифестацијата  „Село за Земјата“, која се одржа во паркот Вила Боргезе во Рим.