Tag "повик"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

На пат за Солун

Подготовките за патувањето веќе биле договорени. Секој петок имало параброд од Џенова за Солун. Особени грижи околу патувањето вложиле сестра Виченца Пучи

Вера Сведоштва

Еврозија и дон Боско

 Таа во себе ја потхранувала идејата да се посвети на мисијата во Македонија, особено многу го почитувала дон Боско и неговото дело, што во тие денови било во својот расцут.

Вера Сведоштва

Гестот на христијанската мајка 

 Духовникот на Еврозија, штом го добил писмото на мисионерот, веднаш ја исполнил зададената задача, околу наближувањето на празникот Раѓање на Пресвета Богородица, 8 септември.

Вера Сведоштва

Небесниот младоженец

Духовникот на Еврозија бил од оние набожни свештеници кои се појавуваат како вистински помошници на Бога во водењето на своите духовни чеда.

Вера Проповеди

Слово Божјо за денес: Слово за твојата душа

Од светото Евангелие според Лука (9, 23-27)

Вера Семејство

Кој милува татко или мајка повеќе од Мене, не е достоен за Мене

Родителите треба да молат од Господ она што е најдобро за нивните деца. А најдоброто за нив е да го следат сопствениот повик, она што Бог го одредил за секој

Вера Духовност

Како знаеш дека Бог сака да бидеш свештеник?

Животот без љубовта нема смисла. Зборови на папата Иван Павле II: „Човекот не може да живее без љубов.

Вера Сведоштва

Да бидеш или да не бидеш свештеник?

Ти можеби и не знаеш колку е тешко да донесеш одлука за целосно да се одвоиш од животот каков

Вера Духовност

Можеби и тебе Бог те повикува да го следиш во духовниот повик!?

Врз основа на Светото Писмо и вдахновението на Светиот Дух можеме да кажеме дека Бог секој човек

Ватикан Вести

Објавена молитвената накана за април

„За момчињата и девојките да умеат великодушно да одговорат на својот повик, размислувајќи сериозно