Tag "ОБСЕ"

Врати се на почетна
Вести Свет

Светиот Престол го повика ОБСЕ да ја брани верската слобода поради подемот на нетолеранцијата

Постојаниот набљудувач на Светиот Престол при Организацијата за безбедност и соработка на Европа (ОБСЕ) надбискупот Јануш Урбашчик на конференцијата на 25 и 26 мај за темата за порастот на нетолеранцијата

Ватикан Вести

Папата повика на борба против омразата и рамнодушноста

Светиот Отец на 29 јануари 2018 година ги прими во аудиенција учесниците на Меѓународната конференција за одговорност на државите, установите и поединци во борбата против антисемитизмот

Македонија

Бискупот Стојанов ја прими амбасадорката на ОБСЕ во Македонија

На 17 февруари 2016 година Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх монс. д-р Киро Стојанов ја прими во посета новата водителка на мисијата ОБСЕ во Македонија амбасадорката Нина Сумаленен.