Tag "молитва"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Црквата не е здружение или партија, туку дело на Светиот Дух

На Генералната аудиенција во среда 25 ноември 2020 година папата Фрањо зборуваше за првата христијанска заедница опишана во Делата на Светите Апостоли, која живее и „опстојува во молитвата“. Нема црковност

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Марија е жена на молитва и пример за нашата молитва

На Генералната аудиенција во среда 18 ноември 2020 година која се одржа во Библиотеката на Апостолската палата, а поради беше пренесувана во живо преку Интернет. Папата Фрањо ја продолжи серијата

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Секогаш мора да молиме

На Генералната аудиенција во среда 11 ноември која папата Фрањо ја одржа од библиотеката на Апостолската палата ја продолжи серијата катехези за молитвата, во која размислуваше за трите параболи во

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Молитвата е средба со Бог

Од денес 4 ноември 2020 година, поради пандемијата, традиционалната Генерална аудиенција во среда повторно се одржува и се емитува во живо преку Интернет од Библиотеката во Апостолската палата. Во центар

Ватикан Вести

Папата повика на молитва за жртвите од коронавирусот

Во пораката објавена на корисничкиот профил @Pontifex на Твитер папата Фрањо повика на молитва за жртвите од пандемијата Ковид – 19.

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Секогаш кога молиме и Исус моли со нас

На Генералната аудиенција во среда 28 октомври 2020 година папата Фрањо зборуваше за Христовото крштение на реката Јордан. Со својата молитва, објасни Папата, Исус отвори ‘премин’ на небото како би

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Да не живееме и да не молиме како да не постои Бог и сиромашните

Во катехезата на Генералната аудиенција во среда 21 октомври 2020 година папата Фрањо го заврши размислувањето за псалмите, вклопено во серијата катехези за молитвата и истакна дека Книгата Псалми нѐ

Ватикан Вести

Папата на крајот од Генералната аудиенција: Молитвата е главно послание на христијаните

На крајот од Генералната аудиенција во среда 21 октомври 2020 година, Папата се осврна на октомври – мисионерскиот месец – и важноста на молитвата за спас на човештвото, посебно сиромашните.

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Бог нѐ слуша, за него не сме бројка, туку лицa и срцa

Катехезата на Генералната аудиенција во среда 14 октомври 2020 година папата Фрањо ја посвети на Книгата Псалми, која нѐ учи како да молиме. При тоа истакна дека во молитвата треба

Вера Сведоштва

Молитвата ја менува структурата на крвта

Од самиот почеток верниците знаат за моќта на молитвата, која се покажува во сите ситуации од животот. Во болест и радост, страдања и расеаност. Меѓутоа, токму поради таквата карактеристика, молитвата