Tag "молитва"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Христијанскиот живот не е лесен, но Исус е секогаш со нас

По долго време повторно во присуство на поклоници, папата Фрањо ја искажа својата радоста на Генералната аудиенција поради личната средба со луѓето и нивните животни приказни. Во катехезата тој објасни

Ватикан Вести

Објавена молитва за Светската средба на семејства 2022

Дикастеријата за лаици, семејство и живот заедно со Римската бискупија објавија официјална молитва за 10. Светска средба на семејства во Рим од 22 до 26 јуни 2022 година.

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Црквата е дом и училиште за молитва

Црквата е дом и училиште за молитва – рече папата Фрањо во својата катехеза на Генералната аудиенција во среда 15 април 2021 година, истакнувајќи ја важноста на молитвата.

Вера Духовност

За молитва е потребно расположливо срце

Често се појауваат верници кои прашуваат кои молитви треба да се молат, какви жртви да се направат за да ги услиша Бог нашите дарови. Подготвени се да ги почитуваат сите

Ватикан Вести

Папа Фрањо: Првиот прогласен светец е „добриот разбојник“

На Генералната аудиенција во среда 7 април 2021 година папата Фрањо ја посвети катехезата на молитвата и заедништвото на светците. Нашата молитва никогаш не е осамена, нè поврзува со таинствената

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Богородица е близу до оние кои умираат сами во пандемијата

Продолжувајќи ја серијата катехези за молитвата, папата Фрањо на Генералната аудиенција во среда 24 март 2021 година зборуваше за молитвата во заедница со Исусовата мајка, која Тој ни ја довери

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Секој момент е можност за разговор со Бог

Секојдневната молитва беше тема на катехезата на папата Фрањо на Генералната аудиенција во среда 10 февруари 2021 година, која се одржа во библиотеката на Апостолската палата. Нема моменти што се

Вести Македонија

Радио Марија: Духовно поклонение „Твојот народ на пат“

Светското семејство на Радио Марија ја поттикна иницијативата „Твојот народ на пат“ сакајќи да испрати силна порака во 2021 година вдахновена од повикот на Богородица за пост, молитва и правење

Вера Сведоштва

Свети Антониј Велики

Живееше во осаменост во пустината но не беше сам

Вера Духовност

Бог има причина кога не одговара на нашата молитва

Ако Бог не одговори на нашата молитва, можеме да бидеме сигурни дека има некоја голема, вечна причина за тоа Низ многу страдања и солзи, открив нешто прекрасно за начинот на