Tag "медиуми"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата молеше за новинарите

“Да молиме денес за мажите и жените кои работат во средствата за информирање. Во оваа време на пандемија ризикуваат многу, а освен тоа имаат и многу повеќе работа од вообичаеното.

Вести Свет

Португалските медиуми за посетата на Папата на Фатима

Во пресрет на доаѓањето на папата Фрањо во Фатима, португалските медиуми на првите страници

Ватикан

Меѓународната конференција на црковни комуникатори

Црквата не може веќе да го игнорира фактот дека е повикана активно да учествува во новата, секаде присутна и брзорастечка дигитална култура.

Ватикан

Папата во Мексико: Известувања и коментари во медиумите

„Фрањо, брате, ти си Мексиканец!“, Се пее во песната која го придружува Папата по патот од моментот на неговото пристигнување во Мексико, пишува CNN.

Ватикан

Папата: Комуникацијата треба да гради мостови

Комуникацијата треба да гради мостови, да лечи рани и да допре до срцата на многу луѓе – порача папа Фрањо во пораката за 50 Светски ден на социјалните комуникациите

Ватикан

Монсињор Вигано: За пренесување на милосрдието е потребен јазикот на срцето

Да се соопштува милосрдието преку зборови, молчење, слики, преку застапништвото на срцето. Со таа скица, во прес-центарот на Светиот Престол

Ватикан

„Неточно“ и „делумно“ информирање на некои медиуми

Канцеларијата за печат при Светиот Престол објави соопштение за „делумните“ и „неточните“ информации кои во минатите денови се објавени во средствата за јавно

Свет

Индија: Очекувањата на Црквата од Епископската синода

Пасторалните предизвици наметнати од мешовитите бракови; пасторалната грижа за оние кои се оддалечиле од верскиот живот; негативното влијание на медиумите и новите информациски технологии во семејството;