Tag "конференција"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Македонски Каритас учествуваше на Регионалната конференција на Каритас Европа

Регионалната конференција на Каритас Европа, која што требаше да се одржи во Андора, поради пандемијата со Ковид-19 оваа година се одржа виртуелно од 11-12 мај. На онлајн конференцијата учество зедоа

Вести Македонија

Регионална конференција на Каритас Европа 2020

Поради глобалната пандемија со Ковид-19 овогодинешната Регионална конференција на Каритас Европа 2020, која што требаше да се одржи во Андора, се одржа на 19 мај 2020 година виртуелно по пат

Ватикан Вести

Папата за христијанскиот придонес за иднината на Европа

На 28 октомври 2017 година, попладне, папата Фрањо се обрати на учесниците на конференцијата

Вести Свет

Папата: Човекот без работа го губи своето достоинство

Папата упати порака до учесниците на конференцијата во Неапол, на тема „Црквата и работата

Вера Семејство

Семејството е иднината на човештвото

Што можеме да очекуваме за семејството? Во нашето време постои голема потреба за семејство што значи ние се уште очекуваме многу од него. Како и да е, се поставува прашањето

Вера Колумни Семејство

Маријана Петир: Мораме да се бориме за традиционалното семејство

Хрватската пратеничка во Европскиот парламент Маријана Петир учествуваше на 4. Светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог која се одржа во Битола од 3 до 5 ноември 2016 година. Нејзиниот

Вера Семејство

Воведно предавање на монс. д-р Киро Стојанов на панел дискусијата за семејството

„Семејството – извор и простор за градење и чување на достоинството на човекот и место за раст во верата“

Вести Македонија

Во Битола започна 4. Светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог

На 3 ноември 2016 година во Битола започна Четвртата по ред светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог во склоп на Глобалната агенда на Обединетите нации

Свет

Епископите од САД во заштита на верската слобода

„Сведоштво за слободата“ е темата на претстојната кампања за верската слобода Fortnight for Freedom, на епископската конференција на САД,