Tag "конференција"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Во Битола започна 4. Светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог

На 3 ноември 2016 година во Битола започна Четвртата по ред светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог во склоп на Глобалната агенда на Обединетите нации

Свет

Епископите од САД во заштита на верската слобода

„Сведоштво за слободата“ е темата на претстојната кампања за верската слобода Fortnight for Freedom, на епископската конференција на САД,

Македонија

Делегација на Македонски Каритас учествува на Регионална конференција на Каритас Европа во Франција

Делегации на 44 Каритаси од 42 Европски земји учествуваат на Регионалната конференција на Каритас Европа, која се одржува од 23 до 26 Мај 2016 година во Богородичното светилиште Лурд (Франција).

Ватикан

Меѓународната конференција на црковни комуникатори

Црквата не може веќе да го игнорира фактот дека е повикана активно да учествува во новата, секаде присутна и брзорастечка дигитална култура.

Македонија

Бискупот Стојанов се обрати на Меѓународната конференција „Религија и насилство“ во Тетово

На 16 октомври 2015 година Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх монс. д-р Киро Стојанов во придружба на скопскиот декан дон Давор Топиќ присуствуваше

Ватикан

Прогонетите христијани – колективен неуспех на ОН

Во петокот, на 17 април, во Њујорк во организација на Обединетите Нации, беше одржана конференција на темата: „Прогонството на христијаните на светско ниво