Tag "жена"

Врати се на почетна
Вера Семејство

Колку ни е убаво посланието на нас жените

Верувам дека раѓањето дете за нас жените е еден од најважните моменти во нашиот живот

Вести Македонија

Во Струмица се одржа молитвен 8. март

Во четврток 8 март 2018 година по повод Меѓународниот ден на жените во Катедралната црква „Успение на пресвета Богородица“ – Струмица

Ватикан Вести

Папата Фрањо и жената, сила на љубов за светот

Во пресрет на Меѓународниот ден на жената треба да се присетиме на некои од најзначајните говори на папата Фрањо за улогата на жената во Црквата и општеството.

Вера Проповеди

Слово Божјо за денес: Не бој се! Само верувај!

Од светото Евангелие според Лука (8, 41 – 56)

Вера Семејство

Жено, знаеш ли каде е твоето достоинство?

Жено: за да се зборува за тебе, треба да се стане. Со целата сигурност можеме да ја дефинираме ЖЕНАТА

Вера Семејство

Како е да се биде жена на полицаец?

Никој од нас не знае на што точно се согласува со венчавањето. Кажи ДА и прифати ги незамисливите таги, но и неизмерните радости.

Вера Семејство

Свети Иван Павле II за љубовта помеѓу мажот и жената

Чистотата е духовна сила која знае да ја одбрани љубовта од себичноста и насилството и да ја доведе

Ватикан Вести

Жената е важна за општествениот и црковниот живот

Примајќи ги во аудиенција на 9 јуни 2017 година учесниците на генералното собрание на Папскиот совет

Вера Семејство

Дали е ова премногу кратко?

Дали некогаш кога сте пробувале нова сукња или фустан сте се запрашале?

Вера Семејство

Срцето на жената

Со што е исполнето срцето на жената? Со што е исполнето твоето срце? Треба да биде со Бог