Tag "Време"

Врати се на почетна
Духовност Семејство

Дали Бог е задоволен како ја поминав оваа година

Црквата нѐ потсетува дека сме само ходочасници. Таа само е „присутна во светот, а сепак – патничка“. Оди во пресрет на својот Господ патувајќи „помеѓу прогоноството и Божјата утеха“.

Вера Духовност

Времето е дар Божји

Времето во кое што живееме е непроценливо, минливо и неповратно.

Вера Духовност

Јас имам време за молитва

За молитва треба да се земе време, да се верува во присуството Божјо, да се нарече со Неговото име и да

Вера Духовност

Имаш ли време за Бог?

Денот има 24 часа. Како се служиш со нив? Кому и на што ги посветуваш тие часови?

Вера Духовност

Крадци на светите моменти

Колку од своите моменти сме можеле да ги поклониме на Господа, а не сме го направивле тоа?

Колумни Размислување Свет

Како ефикасно да управуваме со времето?

(…) Времето е едно од најдоброто и најкористеното алиби и оправдување за не завршена работа или за нешто на што не сме му посветиле доволно внимание. „Немав време…“

духовнитекстови Колумни Македонија Размислување

Имаме ли време за Господ?

Го барам своето. Колку ли пати само сум дошол во оваа напаст? Тоа е она што ми припаѓа. На тоа имам право. Овие и слични зборови често ги кажувам на

Размислување Свет

Време е за одлука

Човекот е присилен или подобро кажано за човекот е неопходно секој ден да донесува одлука за нешто, да избира со да или не. Без разлика дали станува збор за мала