Tag "Salus Populi Romani"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

На празникот Безгрешно зачнување, Папата ќе положи златна роза пред иконата на Богородица Salus Populi Romani

На чинот на чествување на статуата на Безгрешната на Шпанскиот плоштад во Рим, кој Папата ќе го предводи на 8 декември во 16.00 часот, половина час, ќе претходи помала свеченост

Ватикан Вести

Папата го довери на Богородица патувањето во Монголија

Како што е обичај од почетокот на неговиот понтификат, папата Фрањо пред да замине на 43. Апостолско патување во странство појде на молитва пред иконата на Богородица Salus Populi Romani

Ватикан Вести

Папата Фрањо ги довери на Богородица ходочасниците на Светскиот ден на млади

Во пресрет на своето Апостолско патување во Португалија, папата Фрањо се помоли во римската базилика Света Марија Велика и ја довери својата посета и учесниците на Светскиот ден на младите

Ватикан Вести

Папата Фрањо се врати од Бахреин

Во недела 6 ноември 2022 година попладнето, по 101 пат од почетокот на своето папство, на крајот од своето 39. Апостолско патување, во рамки на посетата на Бахреин, папата Фрањо

Ватикан Вести

Папата се заблагодари на Богородица за Апостолското патување во Казахстан

Папата Фрањо, според традицијата, утрото во петок 16 септември 2022 година, се помоли во базиликата Света Марија Велика и се заблагодари на Богородица за штотуку завршеното Апостолско патување во Казахстан.

Ватикан Вести

Папата се заблагодари на Дева Марија за заштитата на ходочастието во Канада

Папата Фрањо се врати во Рим и неговото апостолско патување во Канада го заврши со посета на базиликата Света Марија Велика за да се заблагодари на Бога што го благослови

Ватикан Вести

Папата Фрањо се заблагодари на Богородица за завршеното патување на Малта

Папата Фрањо во молитва се заблагодари пред иконата на Пресвета Богородица на која ѝ го довери своето 36. Апостолско патување во странство.

Ватикан Вести

Конзеваторски преглед на иконата Salus Populi Romani

Група експерти од музејот во Ватикан спроведоа рутински конзерваторски преглед на древната римска икона на Пресвета Богородица Salus Populi Romani (Спас на римскиот народ), која се наоѓа во папската базилика

Ватикан Вести

Папата се помоли во базиликата Света Марија Велика

Во доцните попладневни часови во четртокот на 4 март папата Фрањо традиционално се помоли пред Богородичната икона Salus Populi Romani во базиликата Света Марија Велика во Рим, положи цвеќе и

Ватикан Вести

Папата ходочастеше за прекин на пандемијата

Во недела, 15 март 2020 година, попладнето кратко после 16.00 часот папата Фрањо во приватна иницијатива го напушти Ватикан и ја посети базиликата Света Марија Велика (Santa Maria Maggiore), за